top of page

SHINKI - ITTEN (En ny början)

Updated: 24 hours ago

Översatt från japanska:

En ny början,

Vända nytt blad,

Förändra sitt tankesätt.


En ny början i företaget

Vinterns kalla, snöfuktiga vindar har äntligen blivit mildare och våren spirar. Vissa dagar faller uppfriskande vårregn, andra dagar ler solens strålar.

- I and nature are coming alive!


På olika sätt är det en ny början för mig. Borrelian (Lyme disease) som jag insjuknade i vid slutet av sensommaren, samt alla de 50-tal restbakterier som efterföljer när väl infektionen är borta, har läkt ut från kroppen. Det fick jag bekräftat för en vecka sedan. När jag tog bort fästingen i augusti 2023 visste jag intuitivt att den var smittad. Lite anade jag dock att den skulle komma att förändra större delen av min höst och vinter genom att sakta ner tempot och skjuta på vissa planer, så att kroppen fick möjlighet att läka.

Jag kommer göra ett nytt inlägg om min läkning av Borrelia.

När jag blickar tillbaka på hösten och fram till nu har kursverksamheten i företaget varit intensivare än någonsin och en stor tacksamhet och glädje finns inom mig för alla de människor som jag har haft möjlighet att träffa. Förutom att vi dyker in i Reiki och utvecklas genom att bjuda in en villkorslös kärlek, är det i mötet med andra själar som det enligt mig skapas utrymme för att se sig själv, utbyta erfarenheter och stödja varandra på vår resa som människa här. Utan tvekan har all Reiki som flödat på kurser och från deltagare också stöttat min läkningsprocess. Evigt tacksam!


Vidareutveckling av företaget

Under hösten valde jag att påbörja det avlutande steget av Wu Ji gong, vars namn "Wuji" refererar till källan - ett enhetsmedvetande före Yin och Yang polariseras. Med andra ord betyder Wu Ji gong att utveckla färdigheter för att träda in i det största mysteriet. När som helst blir jag klar lärare och därmed linjebärare av denna vackra form, även omnämnd Primordial Tai Chi for Enlightenment eller Primordial Qigong. Formen kombinerar tai chi, feng shui, chi kung och inre alkemi i en simpel och unik rörelsedans och är specifikt designad för att öppna och stödja oss att integrera källan, ren Yuan Qi.


Wu Ji gong

WU JI GONG - en dans av inre alkemi


Wu Ji gong startar processer av transformation av våra personliga qi-mönster och obalanser, samt det vi bär från våra förfäder (som de inte läkt). Detta möjliggör successivt att vi kan bemästra en identifikation och kommunikation med källan fullt ut. Daglig utövande av denna form öppnar oss för bland annat inre frid, vitalitet, självkärlek och möjliggör för en ökad fysisk livslängd (eftersom den föryngrar). Jag kommer, när tiden är rätt, att undervisa denna rörelsedans till andra och lägga ut information på hemsidan om det. Tills dess kommer jag närmare att presentera Wu Ji gong som inlägg här på bloggen.


Om sökandet efter sin egen sanning gillar jag beskrivningen av Paolo Coelho ur Alkemisten;

"Remember that wherever your heart is, there you will find your treasure".


(Översatt: Där ditt hjärta finns, där kommer du hitta din sanning).

Comments


bottom of page