top of page
healing

Our sorrows and wounds are healed only when we touch them with compassion -Buddha.

Efter en Reikibehandling kan förändringar märkas på ett såväl fysiskt, mentalt, känslomässigt som andligt plan flera dagar till veckor visar studier. Detta eftersom Reiki har startat upp processer i kroppen. Om vi dock är för upptagna av vardagen är det inte ovanligt att först märka av förändringar långt senare när vi kommit mer i balans.

Healingkris: Varför känner jag mig sämre efter en behandling?

Reiki har en förmåga att lösa upp och rena begränsningar som suttit som blockeringar. Vissa kan uppleva en inledande försämring efter behandling eller kurs på sin väg att bli bättre. Detta sker när vår livsenergi rensar ut blockeringar som lagrats i kroppen ex. känslor, smärta, gamla symptom (obalanser), men även gifter som ackumulerats i kroppen. Utrensning sker då genom kroppens naturliga utrensningsvägar. Obs! Detta är en temporär fas som hos många ofta går över inom en veckas tid. Alla får inte en healingkris och det betyder inte att Reiki inte fungerar. Här finns inget rätt eller fel då allas resa till läkning ser individuella ut. 


Vanliga reaktioner vid försämring

  • trötthet

  • diarré och/eller kissar mer

  • feber

  • huvudvärk 

  • smärta ex. ömma leder, muskler eller där vi haft gamla skador.

  • hudutslag

  • ökad svettning

  • undertrycka känslor 

  • gamla symptom / obalanser som kommer tillbaka tillfälligt för att läka ut


Min erfarenhet efter en Reikibehandling är att gamla symptom till och med kan vara mer intensiva och kraftfulla än när vi upplevde dem sist. Denna fas kan vara obekvämmen den är temporär och en del av ett holistiskt helande som personen behöver vara förberedd på. En healingkris signalerar positivt att kroppen går in i ett djupare helande tillstånd. 

healing

Hur länge varar en healingkris? 

Alla läkningsprocesser sker i olika takt. En healingkris kan vara allt från ett par dagar till ett par veckor, eller längre, beroende bl.a. på vad som läker ut och hur djupt det sitter. Jag har erfarit att ibland behöver en del gå igenom mer än en kris innan en obalans(er) läker ut. När vi kommer ur försämringsfasen, kommer vi må bättre än före behandlingen. 

 

Tips för att ta sig igenom en healingkris

Stöttning på alla sätt: sömn, vila, mat, självkärlek med mera hjälper dig genom fasen och det är viktigt att lyssna till vad kroppen behöver. En del av helandet är också att acceptera det som kommer upp för att kunna släppa det. Kontakta även din utövare under en healingkris för stöd om du är osäker och ibland behövs ytterligare Reikibehandlingar eller tätare för att ge kroppen mer stöttning.

Förändringar 

Efter Reiki är det vanligt att uppleva en djup avslappning, större tillit och mod att genomföra förändringar eller att få nya idéer till sig så som att bryta vanor: ex. börja träna, ändra kost eller byta jobb. En del tar rentav steget att bli Reikiutövare själv. 

healing
thumbnail_IMG_2232.jpg

Healingkris kan liknas vid att skaffa nytt möblemang till sitt hem. När vi flyttar ut det gamla kommer oreda/smuts fram och blir synligt och obekvämt. Vi tvättar rent och städar. Därefter tar vi in nytt möblemang. Resultatet är att du kommer må mycket bättre än innan!

(William Lee Rand)

bottom of page